Orosháza egyik kincse a híres libamáj. Lágy, krémes és zamatos, mi tagadás, fejedelmi étek. Ám messze nem köt le napokra egy egész családot. Nem úgy, mint a békési város másik ékessége: Gyopárosfürdő.

Idén nyáron voltunk ott először férjemmel, kislányunkkal és kiskutyánkkal, mert nagyon sok jót hallottunk az élményfürdőről. Interneten utána néztünk, hogy hol is szállhatnánk meg. Egy hotel rögtön felkeltette az érdeklődésünket leírásával, képeivel.

Tartalmas családi kiruccanást ígért a Gyopárosi Gyógy-, és Élményfürdővel összeépült, egyedülálló környezetben fekvő Hotel Corvus Aqua.

Szimpatikus volt, hogy a szálloda 36 szobával rendelkezett, mert nem nagyon szeretjük a nagy tömegeket vonzó szálláshelyeket. Pár hónap elteltével elmondhatom, hogy nem csalódtunk, minden a várakozásainkon felül teljesült.

Az egész szállodában nagyon családias a környezet, több összenyitható szobája, két légterű lakosztálya van, de akinek a pénztárcája nem engedi meg, a szobák pótágyazhatóak. Minden szoba klimatizált, és mindennel rendelkezik, ami a kényelmünket szolgálta. A fürdőszoba tágas volt és modern, hajszárító, törölköző, fürdőköntös, strandtörölköző és a szobában LCD TV és telefon állt a rendelkezésünkre. Az erkélyről pedig gyönyörű kilátás tárult elénk a Gyopárosi Tóra.

Mi a Superior lakosztályban voltunk, ahol hatalmas helyünk volt, kislányunk is nagyon élvezte az ottlétet, a nagy teret. Már érkezéskor be volt készítve a számunkra minden, amire szüksége lehet egy kisgyermekes családnak. Pelenkázó, babaágy, etetőszék, gyerekkád, fellépő stb. És a szobához tartozó konyharész még jobban megkönnyítette az életünket a mikróval, mert anélkül nem élet az élet.

Hotel Corvus Aqua lakosztály

A szálloda személyzete pedig felülmúlt mindent. Végtelenül udvariasak, segítőkészek voltak, szinte úgy törődtek a vendégekkel, mintha családtagjaik lennének. Alig léptünk be az étterembe, és már hozták is kislányunknak az etetőszéket, megengedték, hogy a szabadban levő részen együnk, és oda a Kira kutyusunk is jöjjön. Persze jól nevelt kis bolognese szőrgombócunk van, aki nem rohan oda a vendégekhez, nem zavart senkit. Ottlétünkkor éppen évfordulónk volt férjemmel, aki szeretett volna meglepni, ebben hihetetlen nagy segítséget kapott. A rózsák, a pezsgő, a külön részünkre készített étel, ami nem is volt az étlapon… gyönyörű emlékké tették ezt a napot, külön köszönet érte minden résztvevőnek. A tóparti teraszon elfogyasztott fagylaltok, reggeli kávék is felejthetetlen hangulatúak voltak. Külön pozitívum, hogy az étlapon szerepel gyermekmenü is. Robinak, a pincérnek azt üzenem, hogy soha ne változzon meg. Jó volt találkozni egy olyan fiúval, aki ennyire jó embernek nevelődött ebben az életben.

Hotel Corvus Aqua standard szoba

És végül néhány gondolat kislányom nagy kedvencéről, a bő hatezer négyzetméteren elhelyezkedő fürdőkomplexumról, ahol hihetetlen sok időt el tudott tölteni az akkor még 9 hónapos kislányom. Tömény móka és szórakozás várt minket a hét beltéri és kültéri élménymedencénél, amit érdekes módon jobban szeretett a kislányom, mint a babamedencéket. Pedig azokból is volt 4. De hát apával az úszkálás, az mindent felülmúlt. És persze az is nagy élmény volt a számára, amikor a babaúszógumijában úszkálgattunk, forgolódtunk a sodrófolyosókon (persze amikor éppen nem működött, mert bár voltak nálam bátrabb szülők, én nem mertem bevinni őt akkor, amikor sodrás is volt..) A kis buborékok pedig az ülőmasszázs résznél úgy bealtatták, mint egy profi dajka. És persze a rengeteg „mókamedence” mellett több gyógymedence is volt ott, amit mi ugyan nem próbáltunk ki, de jó tudni, hogy ilyen is van Gyopárosfürdőn. Innen küld Laura kislányom sok puszit Rózsának, aki a világ legkedvesebb pénztárosa, mindig ő ült a bejáratnál és adta a karszalagokat. És első pillanattól fogva olyan imádattal és szeretettel bánt Laurával, mint egy nagymama. Ha arra jártok, keressétek meg, imádnivaló nő.

Az, hogy ki hogyan érzi magát egy pihenés során, sok esetben csak önmagunkon múlik. Ahol jól akarom érezni magam, ott megtalálom a lehetőséget rá. De nagyon meg tudja könnyíteni a helyzetet, ha egy olyan jól felszerelt és ennyire profi személyzetet tartó szállodában pihenjük ki az éves fáradalmakat, mint például a Gyopárosfürdőn található Hotel Corvus Aqua. Ha van rá lehetőségetek, menjetek el, és próbáljátok ki ezt a szállodát, mert megéri.