Név: Rozi
Életkor: 11 hónapos

Kedvenc ételei:

Narancssárga finomság

Hozzávalók: 1 barack, 1 alma, 1 sárgarépa
Elkészítés: az almát és a sárgarépát meghámozom, kockára vágom és kevés vízben puhára párolom. A botmixer tálkájába teszem, hozzáadom a felkockázott barackot, elpürésítem. Ha nagyon sűrű, akkor adok hozzá a főzővízből és azzal is elkeverem.

Tápláló meggyszósz babáknak

Hozzávalók: egy marék (kimagozott) meggy (mélyhűtött is lehet), 1 kisebb krumpli
Elkészítés: A krumplit meghámozom, felkockázom, a meggyel együtt kevés vízben megfőzöm. Elpürésítem, a főzővízből annyit teszek hozzá, amilyen folyós állagúra szeretném. Főtt csirkehusival is nagyon finom (akár bele is lehet pürésíteni).

Kelbimbó – ahogy apa szereti

Hozzávalók: 1 kg kelbimbó (mélyhűtött is lehet), só, bors
Elkészítés: A megtisztított kelbimbót kicsit megsózom és megborsozom, és fedő alatt nagyon kevés vízen megpárolom. Még pürésíteni sem kell, mert a puha kelbimbót villával megnyomkodva már oda lehet adni a babáknak.
Nagyobb babáknak vajon lehet párolni a kelbimbót.

A receptet és a képet Rozi babáról az anyukája Gyarmati Franciska küldte, köszönjük szépen!