A mai világban nehéz még egy olyan befektetést említeni, ami csak megtérüléssel jár. A nyelvtanulás ilyen. Vegyük is sorra, mi módon gazdagodhatunk általa:

-ha tanultunk már nyelvet, gondoljunk csak bele, milyen remek érzés, mikor külföldön az étteremben ki tudjuk kérni, amit szeretnénk, a hotelben tudunk felvilágosítástkérni, tájékozódunk, vagy a külföldi kollégával tudunk beszélgetni.

-ha nem tanultunk még nyelvet, akkor képzeljük el, hogy milyen remek érzés lesz, amikor megértjük a kedvenc dalaink szövegét, el tudjuk olvasni a híreket vagy tudunk már magunkról beszélni és tudunk másokat is kérdezni idegen nyelven.

coach

Akár egyik vagy másik csoportba tartozunk, hosszú a nyelvtanulás útja és nem is mindig egyszerű. Fontos, hogy kis léptéknyi célokat tűzzünk ki magunk elé, így az elért eredmény sikerének élménye motivációt ad a következő lépés eléréséhez.

A nyelvtudás azonban nem csak a nyaraláshoz vagy külföldi filmek megértéséhez hasznos: nagyon sok munkahelyen elvárás a magabiztos nyelvtudás. Nyelvtudás birtokában magabiztosan léphetünk fel, megértethetjük magunkat külföldi tárgyaló partnereinkkel.

A személyiségünkre is pozitív hatással van a nyelvtanulás. A mondás úgy tartja, hogy ahány nyelvet beszélünk, annyi féle ember lakozik bennünk. Itt természetesen a nyelvtanulás folyamata közben megismert kultúrákra és szokásokra kell gondolni. A kulturális sokszínűség mellett megfigyelhetjük, hogyan “tartja edzésben” a logikus gondolkodásunkat, memóriánkat a nyelvtanulás.

A motiváció a nyelvtanulás egyik elengedhetetlen tényezője. Ez az úgynevezett energia vagy motor, ami lendületben tart bennünket. Motiváció nélkül nemcsak ellaposodik a tanulás, hanem a várt eredmény sem fog bekövetkezni és ez tovább rontja atanulási kedvet. Fontos ezért leszögezni, hogy mely célokat is szeretnénk elérni. Előfordul mégis sokszor, hogy nem érezzük a kezdeti lendületet, úgy érezzük, hogy összecsapnak a hullámok a fejünk felett. Szerencsére van erre a helyzetekre szakképzett segítség, ugyanis 2015 januárjától indítunk nyelvtanulási coaching foglalkozásokat, mely pont ezekben a helyzetekben segít: felráz, motivál vagy éppen a hibáinkra próbál rávilágítani.

A mai modern technológia azonban nem csak az orvostudományban, autóiparban vagy a számítástechnika területén érezteti hatását. Egyre inkább elvárás az oktatás terén is, hogy megújuljon és a modern kor követelményeinek megfeleljen. Az online nyelvórák amellett, hogy kényelmesek, hiszen nem kell külön elfáradnunk sehova, teljes mértékben megfelelnek a piac követelményeinek: hatékonyságában, módszereiben teljesen megegyezik a hagyományos nyelvórák fejlesző erejével. Fejleszthető a kommunikációs készség, szókincs és nyelvtani ismereteink vagy éppen a hallott szöveg értésének készsége.

Hogy hogyan is? Próbálja ki ingyenesen és megtapasztalhatja Ön is.

http://i-school.hu/

https://www.facebook.com/pages/i-school/233511510029400?ref=hl

tanulok

Szerző: Kiss Anikó