Név: Laura
Életkor: 11 hónapos

Kedvenc ételei:

Babfőzelék babáknak

tejfolos-fejtett-babfozelek

Elkészítése:
Meleg vízbe beáztatok főzeléknek való tarka babot. Kb másfél óra elteltével a héj rész elkezd leválni a babról, így azt könnyedén le tudom főzés előtt húzni. Én így teszem fel egy babérlevéllel, kevés füstölt hússal főni a gyermekemnek a babot. Kb. fél óra múlva megfő a bab, ezután enyhe rántást teszek bele, majd nagyon kevés tejföllel adom neki ebédre.

 Sütőtökkrémleves

sutotok1

Hozzávalók:
1 kis fej hagyma
1 sütőtök
1 húsleves kocka

Elkészítése:
A hagymát meghámozom és apróra vágom. Kevés olajon megdinsztelem. Eközben a sütőtökről levágom a héját, majd kikaparom a magot belőle. Ezután kockára vágom. Ha a hagyma készen van, belerakom a sütőtököt, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ha forr a víz, beledobok 1 húsleveskockát, és ízlés szerint ízesítem. (Mivel kislányomnak nem fűszerezem agyon az ételeket, így csak kevés sőt szoktam bele tenni, vagy vegetát. Kb. fél óra alatt puhára fő a sütőtök, ezután botmixerrel krémmé zúzzuk a levest.
Laurának még nem adok tökmagot, ezért pirított kenyérkockával szervírozom neki.

 Császármorzsa nagyi módra

csaszarmorzsa

Hozzávalók:
12,5 dkg finomliszt
12,5 dkg búzadara
5 dl tej
2 evőkanál olaj + a sütéshez
3 tojás
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor
kevés mazsola (nem muszály)

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákra ráöntjük a tejet, beleszórjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, majd folyamatos gépi keverés (persze lehet kézi is) közben belekeverjük a lisztet és a darát, beledolgozzuk az olajat is. Betesszük a hűtőbe, legalább 20-30 percig pihentetjük, hogy a dara megszívja magát, ezután habbá verjük a fehérjéket egy csipet sóval, majd óvatosan, hogy ne törjük össze, belevegyítjük a masszába. Teflon serpenyőben olajat vagy vajat, beleöntjük az egyveleget, mikor az alja megpirult, lapáttal átfordítjuk-szabdaljuk, a kívánt méretre. Porcukorral megszórva, lekvárral, szörppel – ki mivel szereti – tálaljuk. Én a kislányomnak nem szoktam semmivel sem megszórni… 🙂 (négy fő esetén én dupla mennyiséget készítek, mert a család nagyon szereti)