Bemutatkozik a 29 éves Fövenyi Györgyi, aki a közel 1 éves Szabó Robika boldog anyukája.

Jelenleg Kisfiaddal vagy otthon, eközben elindítottad saját Műhelytitok oldalad. Mi is ez pontosan?

Igen, legnagyobb örömömre itthon vagyok a Kisfiammal. A Műhelytitok egy vicces beszélgetés során jutott eszembe. A barátnőim mondták, hogy majd én megtanítom őket kötni.  Rájöttem, hogy nem evidens, hogy mindenki tud kötni. Aztán jött a kérdés, hogy hogyan oldjuk meg, mikor én itthon vagyok a Kisfiammal, és egyébként is messze lakunk egymástól? Majd a neten! – jött a válasz. Így létrehoztam a Műhelytitok oldalam, saját magam és mások szórakoztatására. Mivel amúgy is szépítgetem az otthonunkat, miért ne fotóznám le a részleteket és adnék ötletet másoknak?! Ilyen egyszerű ötlet vezérelt.
Célom az igényes, kézzel készült tárgyak, finomságok lépésről-lépésre történő bemutatása, és az oldalon keresztül prezentálom, hogyan és miből valósítom meg mindezeket. Ötletet adok az otthon csinosításához, ünnepi dekorációkhoz és minden egyébhez, ami kreativitást és kézügyességet igényel!

Eredetileg zenét tanultál, zongoráztál, tanár néninek készültél. Ehhez képest egy egészen más utat választottál, egy kreatív ötleteket megvalósító oldalt hoztál létre. Hogy látod, ezen az úton mész tovább?

Nagyon élvezem, igazi kikapcsolódást jelent nekem a Műhelytitok! Eleinte tényleg csak magamnak és az ismerőseimnek szántam az oldalt, aztán láttam, hogy mennyi embernek tetszik és követik a bejegyzéseimet. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam és ez megerősített, hogy jó úton járok. 2014. november 18-án indult az oldal és most közel 2200-an kedvelik. Szeretném folytatni a „kreatívkodást”, a későbbiekben esetleg kézműves foglalkozásokat tartani kicsiknek és nagyoknak, hiszen mindenkit hajt az alkotói kedv, nemtől és kortól függetlenül! Aztán, hogy mi lesz, hogyan alakul ez az egész, az a jövő zenéje…
Eredetileg művészeti iskolát végeztem, de már kisiskolásként jártam gyöngyfűző, agyagozós-kézműves szakkörre és zongorára, amelyeket szintén nagyon szerettem, s ezek mind-mind hozzájárultak a szépérzékem fejlődéséhez. Sokat zongorázom, énekelek a Kisfiamnak, akinek ez láthatóan nagyon tetszik.
Tulajdonképpen, ha visszagondolok a gyerekkoromra, minden ott kezdődött.
Ezúton is köszönöm a türelmet, bátorítást a Szüleimnek, Nagyszüleimnek, hogy teret hagytak a kibontakozásomnak! Sokszor hagytam szanaszét a használatban lévő eszközöket, anyagokat, például
tűt …ugye Apukám?! Belelépett. De nem haragszik, mert szeret! J Mindent egybevéve nagyon szerencsés vagyok, hiszen szerető és ügyes kezű családba születtem! Édesapám ezermester, Édesanyám szépen rajzol, fest, varr. Büszkeséggel mondhatom, hogy a farsangi bálba mindig Ő készítette a ruháinkat a bátyámnak és nekem, és már-már kellemetlen volt minden évben jelmezversenyt nyerni.

RobikaA másik emlékem, hogy Nagymamám mindig mindent elrakott, hátha jó lesz valamire. Gondolok itt dobozokra, zacskókra, maradék ruhaanyagokra, üvegekre (másnak lomot jelentő dolgokat) és valóban mindig mindenből készített valami hasznosat és szépet. Rengeteg szebbnél szebb ruhát varrt Édesanyámnak, még az esküvői ruháját is ő készítette! De nem is akármilyet! Csodaszépet!
Volt egy ágy, amelynek az aljában csak maradék ruhaanyagot, csipkét, fonalakat tárolt… Képzelhetitek micsoda kánaánt jelentett ez nekem, készültek a babaruhák, pörgős szoknyák, kistáskák, sálak, sapkák és természetesen Anyának, Apának valami „csodaszép” dolog.  És ott állt a szobában a lábbal hajtós varrógép, amely csak arra várt, hogy kipróbáljam. A Mama természetesen megengedte és segített, mert nem egyszerű ám a pedálját hajtani, ha még nem ér le odáig az ember lába.

Biztosan időbe telik ezeket a gyönyörű és különleges alkotásokat elkészítened. Honnan nyersz időt minderre?

Nem egyszerű, de megoldható! Eláruljam a Műhelytitkot? Amikor a Kisfiam alszik, vagy az Apukájával játszik, én akkor alkotok. Bevallom, nagy szerencsém van Velük! Természetesen Ők a legfontosabbak, ezért a Műhelytitok csak utánuk következik!
Az oldalam kedvelői tudják, hogy kisgyermekes anyuka vagyok, aki csak a szabadidejével tud sáfárkodni. Mivel minden darabot saját kezűleg készítek el, éppen ezért nem tudok minden nap új dolgot készíteni és bemutatni. Igyekszem mindig valamivel előrukkolni, de semmiképp nem szeretném, ha a Robik rovására menne a „kreatívkodás”. Számomra az a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát és kiegyensúlyozott legyen!

GyörgyiMi a legjobb dolog a Műhelytitkokban?

Engem a Műhelytitok feltölt, kikapcsol, örömet okoz, ezért van, hogy éjjeli bagoly vagyok és van, hogy több napig készül egy-egy darab. A legtöbb időt és energiát az anyagbeszerzés veszi el, illetve az, amíg elég szépnek nem látom, és zöld utat adok a kreációimnak. Igényes és szép dolgokat igyekszem megosztani az érdeklődőkkel. Rengeteg levelet kapok, hogy mennyire finom és ízléses dolgokat készítek. Ez engem ösztönöz és jókedvre derít. Szeretem, hogy szeretik a Műhelytitkot!

Volt vicces élményed miközben készítettél valamit az oldalad számára?

Vicces? Csak vicces dolgok történnek közben. Tényleg mindig jókedvűen állok neki a munkának és valószínű ez is érződik a dolgaimon. Szeretettel és örömmel adom át az ötleteket!

Például karácsony előtt történt, hogy egy fenyő alakú világítást szerettem volna feltenni a hálószoba falára, celluxszal. Igen celluxszal. Nem is értem, hogy gondoltam, tényleg nem. Őszintén szólva, nem sikerült. Nagyon nem. Konkrétan három másodpercig volt a falon a világítás. Lejött a vakolat a falról, persze fenyőfa alakban. Két napig sikerült palástolnom a párom előtt a bakit, ilyen-olyan hangulatvilágítással, épp mielőtt kijavíthattam volna a falat.

Szintén karácsonyi készülődés közben történt. Érdekes mód, amikor konyhai ötletet valósítok meg, mindenki odagyűlik körém és épp a konyha körül akad dolga. A legaranyosabb kérdés a Páromtól érkezett: Életem a sütit már lefotóztad az oldalra?! (mert csak ezután szabad megenni)

A másik vicces történet, amikor századjára, de végre jól sikerült a tárgyfotó, mindenki örül, majd meglátom magam tükröződni a karácsonyi gömbben, pizsamában.

Mik a további terveid a Műhelytitokkal?

Szeretném, ha minél többen követnék és kedvelnék az oldalt, majd amikor már ovis lesz a Robikám, és több lesz a szabadidőm, magasabb fokozatra kapcsolni és komolyabb szintre lépni, esetleg egy webshop-ot létrehozni…

Györgyi + Robika