Sok anyukától hallom, hogy a gyermeke születése után hirtelen kényszeres vásárló lesz. Halom számra vásárolják az aranyosabbnál-aranyosabb ruhácskákat a gyerekeknek, mindig mindegyik jó lesz majd valamikor… aztán persze sokszor egyszer sem lesz a gyermekre adva, mert ott van a másik száz darab, amit hord….vagy nem. 🙂
DSC_1498
Így vagyok ezzel én is. Laura lányom születése után teljesen felborult a vásárlási szokásom. Szinte kényszeresen nézegettem az akciókat, hol, mikor, mennyivel tudok olcsóbban vásárolni, de így sem úsztuk meg, rengeteg pénzt költöttem el felesleges márkás ruhákra, sapkákra, kiegészítőkre. És ez mára sem változott, Laura lassan két éves, és anya nagyon szeret neki vásárolni.
DSC_1500
Anyósom egyik nap felhívott telefonon, hogy a Háda gyereküzletében 20% kedvezménnyel lehet vásárolni, hétvégén nézzük már meg. (Ő is rajongója a vásárlásoknak, ha az unokájáról van szó). Mivel kolléganőim is nagyon ajánlották azt az üzletet, gondoltam egye fene, adok egy esélyt a Hádának. Tavaszra- nyárra kellett volna 1-2 dolgot beszereznem, nem terveztem nagy vásárlást.
Belépve az üzletbe egy kicsit elbizonytalanodtam. Vannak ugye azok a nők, akik tudnak second hand shop vásárolni, kincsekre lelnek ott, és vannak azok, akik egyszerűen elvesznek a kínálatban, a „káoszban”. Én az utóbbiak közé tartozom. Nekem nagyon nehezen áll rá a szemem arra, amit keresnék, nagyon hamar fel is szoktam adni a vadászatot.
DSC_1489
Most is egy kicsit elveszve éreztem magam, amikor megláttam a rengeteg ruhát. Az egyik eladó hölgy segítségét kértem a 86-92-es méretű ruhák megkereséséhez.
– A felső sorban végig kisgyermek ruhák vannak vegyesen, nincsenek méretezve. – jött a válasz a kérdésemre.
DSC_1492
Nagy levegővétel után, gondoltam vágjunk bele. Öt perc után el sem hittem, de ráállt a szemem a számomra keresett ruhákra, így elkezdtem élvezni a vásárlást. Körülbelül egy órát töltöttünk el ott anyósommal, és rengeteg kincsre bukkantunk. Nem hagytunk ott hihetetlen nagy összeget, csupán tízezer forintot költöttem el, mégis 13 darab kiváló minőségű holmit vittem haza. Két tavaszi kabátot, egy mellényt, egy nagyon helyes ruhát, egy farmernadrágot, egy rövidnadrágot, egy kertésznadrágot, két inget, három rövid és egy hosszú ujjú pólót vittem haza, valamint kutyusomnak egy cuki macit, ami a mai napig a kedvenc plüsse.

Szenzációs vásárlás volt, nagyon elégedett vagyok azzal, amiket megvettem Laurának, biztosan nem először voltam az üzlet vásárlója. Ugyan sokszor több dolgot veszek kislányomnak, mint amire szüksége van, de férjem már annak is örül, hogy olyan helyen veszem meg a ruhákat, ami árában ennyire kedvező (már ezzel is spórolok egy kicsit), és minőségében is jó.
DSC_0979DSC_1323DSC_1144DSC_1486