Ha megkérdezzük az 5 év feletti gyermekek szüleit, hogy mi jut eszükbe a szeptemberről, valószínűleg az első gondolatuk az iskolakezdés lesz. Ezzel együtt pedig az, hogy mindez mennyi kiadással jár.

Ott vannak ugye az aktuális tankönyvek, emellett szükség van a táskára, tolltartóra, füzetekre, ceruzákra, stb. – felsorolni is sok.
És persze nem feledkezhetünk el ilyenkor az öltözködésről sem. Kinőtt cipők, ruhák megvásárlására is szükség van mindig, hiszen a gyermekeknek ilyenkor is fel kell újítani az őszi ruhatárát.
Sok család már nyár elején elkezd spórolni, hiszen sajnos egy átlag család megérzi az iskolakezdést a pénztárcáján.

De hogyan is tudunk az iskolakezdésen pénzt megtakarítani?

Íme néhány tipp a költségcsökkentésre:

  1. Mielőtt vásárolni kezdünk, érdemes előre meghúzni egy képzeletbeli vonalat, hogy mennyit is költünk/költhetünk el ilyenkor.
  2. Több gyermek esetén, nem biztos, hogy minden gyermeknek tudunk venni új táskát, ilyenkor játszhatunk azzal, hogy a testvérek felváltva kapnak táskát.
  3. Érdemes olyan helyen vásárolnunk, ahol nagyobb a választék árban, minőségben és kínálatban egyaránt.
  4. Ahelyett, hogy az aktuális divat (pl. mesefigurák) által kínált horror összegbe kerülő tolltartókat, füzeteket vennénk meg, vegyünk egy lányos/fiús megfizethetőbbet, amit utána gyermekünk saját maga ki tud díszíteni kedvenc mesefigurás vignettákkal, matricákkal. Így kedvezőbb áron jutunk a termékekhez, de gyermekünk sem lesz szomorú, hogy nem a drágábbat kapta.
  5. Értelmetlen prémium termékeket ne válasszunk, de mindenképpen a tartósság, minőség legyen a szemünk előtt.
  6. Vásároljunk ruhát megbízható second hand shopokból. Már augusztusban érdemes elkezdeni vadászni az akciókra, felmérni például a Háda kínálatát, mert sokszor kincsekre lehet lelni ilyenkor. Teljesen új őszi árukészlet jelent meg minden üzletükben: http://www.hadakft.hu/szeptemberi-arucsere/
  7. Járjunk nyitott szemmel, és figyeljük a különböző cipőboltok leárazásait.

Mindenkinek jó iskolakezdést kíván az Anya csak 1 van csapata!