A Dallasban élő Mercedes Casanellas egy drága, san salvadori magánklinikán szülte meg gyermekét májusban. Ugyanis a hölgy innen származik, és szülőhazájában akarta megszülni első gyermekét. De már az első szoptatáskor gyanús lett neki és férjének, a brit Richard Cushworth-nek, hogy valami nem stimmel…

Ugyanis a kisbaba, akit kivittek az anyának, sokkal sötétebb bőrűnek tűnt, mint saját gyermekük. A házaspár ennek ellenére hazavitte magával a kicsit Amerikába, ahol DNS-vizsgálatnak vetették alá, és ez egyértelműn kimutatta, hogy 0% a rokonság a gyermek és a két szülő között. A férfi ezután feljelentést tett, és az ügyben megindult a nyomozás.

69018_casanellas-640

 

A hatóságok azt gyanították, hogy gyerekkereskedők állhatnak a csere hátterében, akik sokkal jobb árat kaphatnak egy fehérbőrű, mint egy bennszülött gyermekért, és már le is tartóztattak egy gyanúsítottat – a kórház egyik orvosát, akit a bűncselekmény értelmi szerzőjének tartanak, és aki a nő szerint már terhessége során is többször elmondta neki, hogy a gyermeke akár sötétebb bőrű is lehet mindkettőjüknél, de ennek ő akkor nem tulajdonított különösebb jelentőséget.

Ezek után a házaspár egy drámai interjúban, könnyek között jelentette be: ők csak a gyermeküket akarják visszakapni. De amennyiben a most velük élő kisbaba családi háttere nem felderíthető, őt is szívesen felnevelik – tették hozzá.

 

Forrás: http://www.kiskegyed.hu/; Daily Mail