A szülés komoly megterhelést jelent a szülő nő számára – mind szellemileg, mind fizikailag. A nők igenis befolyásolhatják a gát szövetek rugalmasságát. Egyre több nő készül fel élete legnagyobb eseményére tudatosan, szülésfelkészítő tanfolyamokon keresztül, ahol többek között megtanulják, hogyan tudják a gát szöveteit rugalmassá és puhává tenni. Ìgy szeretnék megakadályozni, hogy szülés közben gátrepedés történjen, vagy gátmetszést kelljen végezni. A gátmasszázs feeling „Damm-Massageöl”-lel erősíti a gát szöveteit és legjobb esetben szülés közben gyakorlatilag feleslegessé teszi a gátmetszést.
gátmasszázs olaj

A feeling cég kifejlesztette a Bio Damm masszázsolajat, amely 100%-ban természetes összetevőket tartalmaz. A mandulaolaj táplálja és ápolja a bőrt. Ez az olaj különösen ajánlott száraz, igénybevett és repedezett bőr ápolására. Kiváló csecsemők érzékeny bőrének ápolására is. Az orbáncfűolaj görcsoldó, melegítő és nyugtató hatású. Makadámiaolaj különösen tápláló, alkalmas minden bőrtípusra és elősegíti a bőr puhaságát és simaságát.

A rózsa illóolaj hatékony a baktériumok és vírusok ellen, gyulladáscsökkentő és elősegíti a sebgyógyulást. Pszichológiai szinten, segít a félelem és depresszió legyőzésében, stabilizáló és kiegyensúlyozó hatással bír. A muskotályzsálya erős görcsoldó, antidepresszáns és nyugtató hatású. Az ösztrogén-szerű hatásának köszönhetően a muskotályzsálya nagyon hasznos a női szervezetre.

Szülés során a gát szövet hatalmas igénybevételnek van kitéve. A tolófájások alatt a csecsemő nagy erővel gyakorol nyomást a gátra, ami ezáltal a végletekig feszül. A szülés időpontjához közeledve a terhességi hormonok egyre jobban fellazítják a gát szövetét. A természetes rugalmasságát tovább lehet növelni a napi perineális masszázzsal melyet nagyon sok szülésznő ajánl.

Használati javaslat: néhány cseppel rendszeresen masszírozzuk kívülről a gátat.

A masszázsolaj nem csak szülő nőknek ajánlott, hanem menopauza idején hüvelyszárazság ellen is.
Ára: 2700 Ft (+postaköltség)
Megvásárolható Pécsett a Kredencben, Jókai tér 9. vagy rendelhető: nellapress2008@gmail.com, 06302903699
poci