http://www.nagyszuloklapja.hu/ egy nagyon kedves weboldal, sok érdekes cikket fedezek fel rajta.  Többek között a mostanit is, amit érdemes elolvasnotok. 🙂

4 nagyon különleges játszóteret ajánlunk, amely a mesék világába kalauzolja a gyerekeket: Pom Pom játszótér, Vuk játszótér, Budavári Mátyás király játszótér, Bóbita Irodalmi Játszótér. 4 új és teljesen ingyenes játszóteret mutatunk képekkel, ahova mindenképpen érdemes kilátogatni a gyerekekkel!
Képzeld el, ahogy esténként felolvasod unokádnak Pom Pom meséit, diafilmen levetíted neki az álruhás Mátyás király történeteit, vagy ahogy halkan összebújva elismételgeted neki Weöres Sándor „Bóbitáját”. Majd másnap kézen fogod, és kilátogatsz vele arra a játszótérre, ahol megelevenednek ezek a mesékben-versben szereplő kedves, a szívünkhöz tartozó mesefigurák…
Szerencsére ma már mindez megvalósítható!
Budapesten 4 olyan különleges játszótér ismert a családosok körében, ami a közkedvelt mesék történeteire épül. Az egészen kicsi gyerekek imádni fogják és szeretgetni kezdik majd azokat a mesefigurákat, amelyeket nem csak messziről lehet szemügyre venni, hanem a tetejükre fel is lehet kapaszkodni. Nagyobb gyerek számára garantáltan élmény lesz a mesejátszótéri látogatás, mert ezáltal egyenesen a mesék kellős közepébe csöppennek. Fejlődésben lemaradt gyerekek számára pedig a vizuális megsegítés, a mesefigurák kézzelfogható látványa fog terápiaként hatni. Legyen szó kisgyerekről vagy nagyról, egy biztos: a lenti játszóterek bármelyikével felejthetetlen élményt okozhatsz számára.
8446289730
1. Bóbita Irodalmi Játszótér (RaM) – új játszótér!
A Bóbita Irodalmi Játszótér a RaM (Radnóti Miklós Művelődési Központ) kertjében nyitotta meg kapuit 2015 szeptemberében. Weöres Sándor Bóbitája, azaz “A tündér” című verse ihlette a művelődési központ udvarán újonnan nyílt játszótér megálmodóit. Az izgalmas játszótér egy művész íróasztalát eleveníti meg és nagyítja a sokszorosára. Az óriás ecsetek, óriás töltőtollak és festékpaletta láttán a gyerekek valóban úgy érzik magukat, mintha egy mesevilágba csöppentek volna. Csak úgy, mint a versben, itt is béka-hadak és sáska-hadak szórakoztatják a nagyérdeműt; Bóbita valóban szárnyat igézett a malacra, hiszen a szárnyas malacos hintát azonnal birtokba lehet venni.
Hol van a Bóbita Irodalmi Játszótér?
RAM Radnóti Miklós Művelődési Központ
1133 Budapest, Kárpát utca 23.

2. Budavári Mátyás király játszótér – új játszótér!
Szintén nemrég avatták fel a Halászbástya tőszomszédságában megtalálható vadonatúj Mátyás király játszóteret, és habár szeptember végén technikai okok miatt rövid időre zárva tartott, ma már újra fogadja a családokat. A játszótéren található játékelemeket az álruhás királyhoz kapcsolódó mesék ihlették. A hatalmas 40 méteres középkori vár, függőhíd és bástyák elengedhetetlen tartozékai a meseszép játszótérnek.
Hol van a Budavári Mátyás király játszótér?
Budai Várnegyed
Budapest I.
B_A_DSCF9134aFA100F_Cmke
3. Vuk játszótér – tavaly kibővített játszótér
Dargay Attila nemrég elhunyt animációs filmrendező tiszteletre állít méltó emléket a Vuk játszótér. A játszótéren helyet kaptak a Vuk-ban megismert mesefigurák – a gyerekek felmászhatnak Vuk, Karak és még jó néhány mesefigura hátára. Meghitt hangulatú, kicsiny, családias játszótér a Gellért-hegy tetején.
Hol van a Vuk játszótér?
Gellért-hegy
Budapest I.
IMG_6086
4. Pom Pom játszótér – tavaly átadott játszótér
Egy évvel ezelőtt adták át a Pom Pom kedves történeteit megelevenítő játszóteret, ami azóta is nagy népszerűségnek örvend. A játszótéri játékokon sorra elevenednek meg a méltán népszerű mese szereplői. A központi részen találjuk Gombóc Artúr, Festéktüsszentő Hapci Benő és Madárvédő Golyókapkodó házát. Annak, aki nem ismerné jól a mesék egyes epizódjait, színes tablók kommentálják az adott játékhoz kapcsolódó történeteket. Így jelenik meg Gombóc Artúr ismert sztorija is, akit először hajóról, majd vonatról is letessékeltek a túlsúlya miatt. (Ezt a hajót lehet jól megmászniuk a gyerekeknek).
Hol található a Pom Pom játszótér?
Naphegy tér,
Budapest I.

Forrás: http://www.nagyszuloklapja.hu/