Mi, anyák, már nagyon vágytunk egy olyan helyre, ahová nyugodt szívvel beülhetünk egy barátnői csevejre akár egy üvöltő kisbabával is. Egy helyre, ahol a gyerek is elvan és mi, anyák is tudunk egy kicsit lazulni, „ötyézni”. És, hogy ezen a helyen lesz ráadásul a Bakker, Anya lettem! Klub is, az már csak hab a tortán.

Nem mindenkit elégít ki az, hogy otthon gagyarásszon a gyerekével a négy fal között – mondja Leitner Olgi, a nagysikerű Bakker, anya lettem! című könyv szerzője. Oké, hogy van játszóház, meg vannak kávézók, de, hogy végre van egy olyan hely, ami ezt a két dolgot ötvözi, az fenomenális. 2 éve, hogy megjelent az első könyvem, és az ehhez tartozó rajongói tábor a facebookon már több, mint 20.000 főt számlál. Most érzem azt, hogy eljött az ideje egy saját Klub létrehozásának.

– Mit kell tudni a Bakker, anya lettem! Klubról? Kiket vártok?

-Mindenkit várunk, aki az anyaság mellett meg tudott maradni nőnek, jófej barátnőnek és nem szippantotta be teljesen a kakis pelenka meg bio étrend. Én, személy szerint nem tudok azonosulni a tipikus ősanyákkal, akik a gyereknevelésen kívül semmi más nem érdekel, nem vágynak szerelemre, lazulásra, kimozdulásra, izgalmas élményekre és nem tartják fontosnak azt, hogy megőrizzék nőiességüket. Azzal sem, ha szakkönyvek szerint nevelik a gyereküket. Aki jelen van a facebook oldalon, az pontosan tudja, mit várhat egy ilyen Klub esttől. Jókedv, dumaparti, mindennek a kibeszélése és megbeszélése, de nyilván célszerű lesz minden alkalommal egy bővebb témát meghatározni, hogy ne „essünk szét”.  Ettől függetlenül mindenki sztorizgathat, véleményt nyilváníthat, de arra mindenki készüljön fel, hogy itt hús-vér, karakán, modern anyucik lesznek, akik minden valószínűséggel Martinit fognak szürcsölni a pultnál és nem azon versengenek, hogy kinek okosabb a gyereke. 🙂

„Bakker-anyák” találkozása

-Igyekszünk minden alkalommal egy-egy híres-neves személlyel emelni az est színvonalát, legyen az egy szakértő, vagy orvos, pszichológus, vagy egy normális kategóriába sorolható „celeb” anya, mindegy. A lényeg az, hogy egy olyan estét szeretnénk biztosítani, ahol hasonszőrű anyukák találkozhatnak egymással. Ahol nem kell véka alá rejteni azt, hogy kiborító az egész gyereknevelés úgy, ahogy van. Ahol nem kell senkinek szégyenkezni amiatt, hogy veszekszik, vagy éppen türelmetlen. És aki azt vallja, hogy igenis kell a gyerekmentes idő is, amikor csak magával tud foglalkozni. Ezek szerintem teljesen természetes dolgok, de a társadalmi nyomás és megfelelési kényszer miatt sokat azt hiszik, hogy ha valaki anya lesz, akkor sutba kell vágnia „az előző” életét.

„Anya született – de hová lett a Nő?!”

Ez lesz az első klub-téma, meglepetés vendéggel. Itt aztán lehet majd panaszkodni, hogy kinek, mire nincs ideje a gyereknevelés mellett és mi az, ami már nagyon hiányzik neki. Legyen az egy kis futás a szabadban, egy táncóra, barátnős találkozás, vagy egy mozi a párjával. Mert lássuk be, nagyon profi logisztika kell ahhoz, hogy egy anya le tudjon lépni otthonról, főleg, ha dolgozik is. És főleg akkor, ha egyedül neveli a gyerekét. Nem, nem fújom fel az anyaságot. Aki benne van, az érti, hogy mivel jár ez. Illetve: mivel nem jár.

Leitner Olga

Helyszín: HelloAnyu! Kávézó, Budapest, VII. kerület, Csányi utca 7
Facebook: https://www.facebook.com/events/541824372666626/

https://www.facebook.com/HellóAnyu-180819375449493/?fref=ts

Időpont: 2016. március 25. péntek, 19 óra

Belépés díjtalan!

Bővebb infó: https://www.facebook.com/bakkeranyalettem/?ref=hl , illetve bakkeranyalettem@gmail.com / +36 30 811 8611

Leitner Olga

f7a3dc8b-a0b6-4de5-bd99-024cc6480c7e