Azoknak az olvasóknak, akik folyamatosan figyelemmel követik az Anya csak 1 van oldalát, biztosan ismerően hangzik a Nád a házam teteje vendégház neve. Olvashattatok róla egy nagyon impozáns cikket, aminek a hatására gondoltam egyet és foglaltam náluk helyet két éjszakás pihenésre, egy baráti családdal. Kíváncsi voltam nagyon erre a szállásra, mert amikor először találkoztam vele az interneten, láttam a képeket, a leírást egyszerűen úgy éreztem, hogy ide el kell mennem. Érezni szeretném a szabadság, a nyugalom varázsát.

DSC_3029
A szállásra megérkezve egyetlen dolog vette kicsit a kedvem, az időjárás előrejelzés, amely igazán jó kis áprilisi idővel kecsegtetett, esővel, lehüléssel.
Aztán megláttam a nádtetős házikót, a fákkal, szőlőtőkével, gondozott kerttel körülvéve. Nagyon tiszta, gondozott volt minden, és a szmogos, zajos, felgyorsult Budapest után úgy éreztem, hogy egy nyugodt, falusi környezetbe kerültem. Panka és András, akiké ez a kedves házikó, nagyon barátságosan fogadtak minket. Megmutatták a kertet és a házat is, mielőtt átadták a kulcsot. Látszott rajtuk, hogy az életük ez a kis csodakuckó, tiszta szívből szeretik és gondozzák, hogy mindenki számára tökéletes „nyugalom vára” legyen.
DSC_2992
A ház maga teljesen megegyezett a leírtakkal, két szintes, hófehér, nádtetős álomházikó volt. Az emeleten két kisebb és egy jóval nagyobb, világos, teraszos hálószoba, egy fürdőszoba és egy WC , valamint egy olvasó kuckó volt kialakítva. Az alsó szinten egy hálószoba, fürdőszoba, WC, konyha, nappali és a lépcsőfordulóban egy gyerekkuckó kapott helyet. Imádtam, hogy a nappaliból, konyhából és igen, a WC-ből is ki lehetett menni közvetlenül az udvarra (nyáron biztosan nagy hasznát vettük volna, mikor pancsizásból a gyerkőcöket félóránként pisilni kell vinni).
nadahazam-jatszoter-montazs
A spájzban finom befőttet találtunk és férjem szerint nagyon jó minőségű, kellemes ízű, házi barackpálinkát, amelyek mindegyike a kerti gyümölcsökből készültek.
A vendégváró házi, palackozott bor nagyon figyelmes gesztus volt a háziaktól (ráadásul rendkívül finom is volt). Köszönjük ezúton is.
Az időjárás viszonylag kegyes volt hozzánk, egyetlen egyszer esett  maximum 5 percig az eső napközben , amíg ott voltunk. Strandolásra ugyan nem volt megfelelő az idő, így a két 3 év alatti gyerkőcnek a ház mellett található hinta és csúszda volt a kedvenc helye. Mi felnőttek az esti szalonnasütést élveztük a leginkább, borozgatással, beszélgetéssel egybekötve. Imádom a szalonnasütések hangulatát! 🙂 Bár ha a fiúkat kérdezném meg, lehet, hogy nekik a fedett stég tetszett a legjobban.
nadahazam-ferfiak-montazs
A két kislány miatt a környéken olyan programokat kerestünk amelyet ők is élvezhetnek, így a Szarvas mellett található mini Magyarország makettet és a vadasparkot néztük meg. Nagyon szuper volt mindkettő, a lányok és mi is nagyon élveztük. Az ott töltött két éjszakába nem sűrítettünk bele több látnivalót, akkor nagyon sűrű lett volna a program. De a közelben (az utca vége felé) megtalálható kis gazdaságról feltétlenül érdemes szót ejteni, mert a bácsi volt olyan kedves és megmutatta nekünk (leginkább a kislányoknak) tanyája lakóit, a teheneit, bocijait, kismalacait, szárnyasait. Nagyon élvezték a lányok az ott töltött időt is, mi pedig nagyon hálásak voltunk a kedves körbevezetésért.
Mindent összevetve azt mondhatom, hogy aki teheti, menjen el pihenni a Békésszentandráson megtalálható Nád a házam tetejébe. Nyugalmat, minden kényelemmel felszerelt, otthonos házat, pihentető kikapcsolódást és kedvességet kínál! Kicsiknek és nagyoknak, meg a még nagyobbaknak is bátran ajánlom!!!

DSC_2921

 

A vendégházat egyben adják ki Pankáék családoknak vagy baráti társaságoknak.
Az idilli környezetben álló nádfedeles házikó vár mindenkit, aki nyugalomra, békére, különleges hangulatú kikapcsolódásra vágyik szabadsága idején!

Körösparti vendégház 12 fő részére
www.nadahazam.hu
facebook.com/nadahazamteteje
Tel.: 06-30-539-9615