Egy nagyon jó programajánlót találtam a Pöttyöslabda.hu oldalán.

A Budavári Palota két impozáns teraszán kerül megrendezésre a pünkösdi sokadalom, melyre Tűzkereszt ünnepének hagyományőrző, búcsújáró szokásaival várják a családokat, kicsiket és nagyokat, hazai és külföldi turistákat egyaránt a szervezők. A rendezvény egyben kézműves és gasztronómiai vásár, mesterség bemutatókkal, valódi hungarikumokkal fűszerezve.  A két napos eseményre a belépés díjtalan.

Különleges látványosságnak ígérkezik Kő Boldizsár alkotása, az évről évre megújuló, virágba boruló Életfa, a Pünkösdölő Néptánc Találkozó vagy a családdal érkezők számára az izgalmas hétpróbás Pünkösdi királyválasztás Pergő Sárkányverővel és a Világfa regélő meselabirintus pünkösdi királyavató játékaival.  A színes forgatag egy ősi rítustánccal a jellegzetes pünkösdi szokás felidézésével, a pünkösdi királyné körmenettel veszi kezdetét, melynek során a Csepp Csepel táncegyüttes táncosaival „mi is meghordozzuk király kisasszonykát”.

punkosd_03

 

Pünkösd ünnepét a Savoyai terasz pódiumán a világzene, népzene, néptánc jeles képviselői teszik teljessé.
A gyerekszínházi előadások széles választékában a család minden tagja megtalálhatja a kedvencét. A házigazda debreceni Pergő Hagyományőrző Műhely muzsikusai egész nap fáradhatatlanul húzzák a pünkösdölő talp alá való muzsikát. A határon innen és túlról érkező hagyományőrző, kézműves mesterek különleges műhelybemutatókkal készülnek az ünnepre. Újra forog az ország legmívesebb kosaras körhintája és a pünkösdi kézműves alkotóház virágműhelyében születő alkotásoktól virágba borul a Budavári Palota.

A felnőtteket a magyar kézműves sörteraszon a Csíkszentsimoni Igazi Csíki Sör és a Fóti kisüzemi sörfőzde különlegességei várják, hagyományos pünkösdi fogásokat készítő látványkonyhák, kemencés étkek ínyencségeit kóstolhatjuk. Pünkösd hétfőn elkészül az ünnep óriás kalácsa, melyet igazi közösségi élményként mindenki megkóstolhat.

A Savoyai Pódium részletes programja:
Házigazda: a Pergő Hagyományőrző Műhely

Részletes programokért katt idehttp://pottyoslabda.hu/ajanlo/825-punkosd-a-budai-varban.html