Jó dolog az internet, sok mindennek utána lehet nézni, sok mindenre rá lehet lelni ebben a virtuális világban. Legyen az  elintéznivaló, vásárlás, képzések, címek, elérhetőségek, stb. szinte bármit meg lehet találni. A közösségi oldalak segítenek, hogy bizonyos helyzetben ne legyünk egyedül, amikor szükségünk van tanácsra, vagy csak egy jó szóra, itt találunk hozzánk hasonló cipőben járó egyéneket.

Én is fent vagyok például a facebookon, igen kevés számú ismerősöm van, aki ne lenne ott elérhető. Mióta anya lettem, jobban látogatom az oldalakat, és 1-2 olyan csoport tagja is lettem, ahol anyukák a tagok. Sok mindent meg tudunk itt beszélni. Ha magányosak vagyunk beszűkült világunkban, nagyon jó és számomra hasznos dolgokat olvastam még szülésem után a szülés utáni depresszióról, a szoptatásról, a hozzátáplálásról, különböző receptekről, bölcsis előkészületekről, bilire/WC-re szoktatásról, ilyesmikről. Jó, hogy ilyen csoportok tagja lehetek, mert rengeteg anyuka segítőkész, tapasztaltabb nálam és jó volt hozzájuk fordulni 1-2 tanácsért.

Persze én is sok anyuka bejegyzéseit olvastam már el, akinek tudtam, adtam is tanácsot, ha más nem, egy más szemszögből lehet látni azokat a dolgokat, amik velünk megtörténnek. Nagyon jó, hogy tudsz kihez fordulni problémáiddal, kérdéseiddel!

Egy valamit viszont nem tudok megérteni! Azokat a posztokat, kérdéseket, amelyek a gyermekeink betegségéről szólnak. Nem, nem azokra gondolok, amikor valaki azt kérdezi, hogy orrdugulásra, náthára, immunerősítésre mit ad más anyuka a gyermekének. Hanem amikor olyan tüneteket írnak le gyermekeikkel kapcsolatban, ami akár egy nagyon komoly betegség forrása is lehet. Feltesznek képeket gyermekük meztelen nemi szervéről, popsijáról, hogy kiütéses, piros, mifene! Vagy egy legutóbbi bejegyzésben azt olvastam pl, hogy valakinek a kisfiának a fütyijéből valamilyen váladék jön pár napja, mi lehet ez, hogyan lehet kezelni???

Kérésem ezekhez az anyukákhoz szól! Anyukák!!! Jöjjön már meg az eszetek! Ha nektek valamilyen nemi betegségetek lenne, Ti feltennétek különböző csoportokba fotókat a nemi szerveitekről? Vagy feltennétek férjeitek péniszéről egy képet, hogy szerintetek normális-e pl. a mérete, formája, vagy ha éppen váladékozik? Kettő! Szakember segítségét mikor szoktátok kérni? Mondjuk orvoshoz vinni azt a szerencsétlen gyereket, aki napokig vakarózik, mire anyuka végre elviszi gyermeke dokijához, ha már az internet segítségével nem sikerült meggyógyítani?

Hihetetlenül elképeszt ezeknek az anyukáknak a naivitása, és nemtörődömsége, hiszen olyan sok kárt tudnk okozni ezzel a hozzáállással! Kérlek Titeket, hogy inkább kétszer is gondoljátok át, milyen képet tesztek fel gyermekeitekről… gondoljatok arra, hogy ő is ember, és biztosan zavarná, ha intim fotókat tennétek fel róla, mint ahogy Titeket is, ha idős korotokban, ő is hasonlóan járna el, mikor esetleg magatehetetlenek vagytok. Amikor beteg a gyerek, akkor pedig irány a doki, hétvégén ügyelet! (az ügyeletre be is lehet telefonálni, és tanácsot kérni, mielőtt útnak indulsz gyermekeddel!)