Károly brit trónörökös első felesége, Diana Frances Spencer néven született 1961. július 1-jén. Norfolk grófságban jött a világra egy arisztokrata család negyedik gyermekeként, összesen öten voltak testvérek. A bájos lány tanulmányai alatt, Svájcban találkozott először Károllyal. A leendő trónörököst elbűvölte Diana természetes szépsége.

diana-princess-di-spencer-physical-beauty-37709148-1000-1459

Lady Diana Spencer egy igazi ajándék volt a sajtónak és a hírességekre kiéhezett közönségnek egyaránt. A házassága hamar kudarcba fulladt. Diana nem félt kimondani, amit nem kellett volna a nyilvánosság előtt érzéketlennek és hidegnek titulálta a királyi családot. Életét az egész világ előtt élte (nem is tehetett másként) így házasságát is, ami ekkora világsajtó előtt élhetetlenné vált, bár amúgy sem voltak szilárd alapjai.

Diána 1997. augusztus 31-én veszítette életét egy közlekedési balesetben, Párizsban, az Alma-rakpart közúti aluljárójában, szeretőjével, az egyiptomi Dodi al-Fayeddel és gépkocsijuk vezetőjével együtt. (Stabilizálták a hercegnő és a testőre állapotát, majd hajnali kettőkor a Pitie Salpêtrière Kórházba vitték. Az orvosok további két órán át küzdöttek az életéért, külső és belső szívmasszázst is alkalmaztak, de nem tudták megmenteni.)
A hivatalos vizsgálat a sofőr alkoholos befolyásoltságát és ebből eredő felelősségét állapította meg. A hercegnő halálának okait sokan a mai napig vitatják. Léteznek összeesküvés-elméletek, amelyek szerint Diánát a brit titkosszolgálat gyilkolta volna meg, erre azonban nincs ismert bizonyíték. Sokan valószínűtlennek tartják, hogy a brit titkosszolgálat a britek közkedvelt jelképének életére tört volna. Mások szerint legitimációs kockázatot jelenthetett volna, ha a jövendő király anyja férjhez megy egy muzulmán férfihez, és esetleg gyermeket is szül neki. Diána szeretőjének apja, Mohamed al Fayed továbbra is kitart a politikai gyilkosság feltevése mellett, és mindent megtesz ennek bizonyítása érdekében.

A 36 évesen elhunyt, imádott hercegnő emlékét máig őrzik családtagjai, hű alattvalói és rajongói.

John_Travolta_and_Princess_Diana