Néhány hete elhatároztam, hogy 3 év óta először egy családmentes hétvégét tartok. Szükségét éreztem egy kis testi és szellemi felfrissülésnek, mert az utóbbi időben túl sokat vállaltam, és kezdett kicsúszni a kezemből a saját életem (is).

Egy anyuka barátnőmmel elhatároztuk, hogy wellness hétvégét tartunk, mert hát miért is ne?! Adjuk meg a módját a pihenésnek, ha már nem sűrűn jutunk ÉN időhöz. 🙂

Mivel még egyikőnk sem volt a Diamant Hotel Szigetköz Dunakiliti ****superior szállodájában, ezért ott foglaltunk helyet.
diamant-hotel

Az Anya csak 1 van, és anyai mivoltom miatt is kíváncsian fedeztem fel, hogy egy család számára milyen lehetőségeket rejt a szálloda. Így a következő állomása az Anya csak 1 van családbarát szálláshely ajánlójának, a Diamant Hotel Szigetköz Dunakiliti ****superior szállodája.

Éva barátnőmmel egy családi szobában „laktunk” a három napban, amely két külön hálószobából, nappaliból és fürdőszobából áll. Két okból kifolyólag foglaltunk ilyen típusú szobát. Egyrészt kíváncsi voltam rá, hogy milyen a szálloda családi szobája, másrészt mert ez tűnt a legkényelmesebb megoldásnak két felnőtt anyuka számára. A szoba kifogástalan volt, tiszta, minden kényelemmel felszerelt, tágas.

Felfedeztük a szálloda tágas udvarát, amikor a Sári csárdába mentünk ebédelni (jelzem, hogy ha valaki szereti a magyaros ízvilágot, akkor ez a neki való étterem. Fantasztikusat ettünk ott!) A csárdához menve elhaladtunk a hatalmas játszótér mellett, amire szerintem büszke lehet a szálloda. Sok helyen jártam már, de ilyen igényes, hatalmas játszóteret sehol nem láttam még. Volt ott minden, ami egy gyerkőcöt lázba hoz. Csúszdák, trambulinok, mászókák, hinták, és még sorolhatnám. Talán ekkor jutott eszembe először, hogy jövőre nyáron el kell jönnünk a családdal is, mert annyi „vizes” játék is volt (kismedence a gyerekeknek, vízi csúszda, ilyesmik)! Szinte rosszul éreztem magamat, hogy kislányomat otthon hagytam az apukájával. De hát ami késik, nem múlik ugye!
gymedence

A szálloda beltéri wellness részlege is nagyon sok élményt rejt. Kislányom imádta volna a gyerekmedencét, amit nagyon igényesen alakítottak ki. A víz hőfokát nem néztem meg, de biztosan megfelelő volt, mert a gyerekek ki sem akartak jönni onnan, és senkinek nem lúdbőrzött a karja, és lilult a szája. 🙂
Mivel októberben voltunk ott, a kinti részre nem térek ki nagyon, de érdemes nyáron, jó időben is a szállodát meglátogatni, mert a kültéri wellness rész nagyon ígéretes szerintem.
medence

A wellness részleg mellett van egy játszóház a kicsiknek, ahol még én is jól érezném magam. El ne felejtsem majd megkérdezni legközelebb, hogy ide szülők is bemehetnek-e? 🙂
unnamed

És az étkezés maradt utoljára. A szálloda szerencsére gondol a kicsikre-nagyokra-vegákra- ilyen-olyan fogyókúrázókra is. Aki nem szeret és/vagy nem tud sokat enni, az mondjuk fél adagot kérjen, mert itt nem hagyják éhezni a vendégeket, az egyszer biztos! 🙂

A három napunk alatt kipihenten, jóllakottan, kisimultan indultunk haza családjainkhoz.

Legyen az a végszó, hogy Vigyázat, még megyünk… persze gyerekkel, férjjel, mert hát ők se maradjanak ki a jóból! 😀

A szálloda elérhetőségei:
Cím: 9225 Dunakiliti, Csölösztői u. 1.
Tel.: +36 70 935 8536
         +36 96 671 470
Fax: +36 96 671 477
E-mail: info@diamanthotel.hu
www.facebook.com/diamanthotel
www.twitter.com/Diamant_Hotel
www.youtube.com/diamanthotel
www.diamanthotel.hu