Nagy érdeklődéssel figyeltem a Boda-ikrekről szóló híradásokat. Már maga a hír is megmosolyogtat, hiszen egy gyermek születése is mekkora boldgság, nemhogy négyé. 🙂

Emellett egy kis nosztalgia is elfogott, mert az ikergyerekekről egy gimis osztálytársam jut eszembe, aki szintén egy négyes iker egyik tagja. Bár náluk fordított a felállás, ott három fiú és egy lány született. Rengeteget sztorizgattunk az életükről akkoriban, hiszen felfogni is hihetetlen, hogy ilyen dolog történik egy pár életében. És érdekes volt a gyerekek szemszögéből hallani a rengeteg élményt. 🙂

ikrek2_

A boldog szülők megmutatták Jázmint, Flórát, Boglárkát és Istvánt, a négy csöppséget.

– A kicsik csak egy napig voltak az intenzíven és olyan szépen fejlődnek, hogy már nincs szükség az inkubátorra. Most egy eggyel alacsonyabb fokozatú megfigyelőbe kerültek, ahol már többet lehetünk együtt – számolt be a jó hírekről az édesanya, Boda Beáta hétfőn, aki első alkalommal szólalt meg azóta, hogy az ikrek érkezésének híre bejárta az országot.

Az anyuka arról is beszélt, hogy a császármetszés utáni első nap volt a legnehezebb a számára, de most már ő is jól van. A klinika munkatársainak tanácsaira azonban még mindig nagy szüksége van.

– A férjemmel együtt még most kezdjük gyakorolni a szülői szerepet. Az orvosoktól és nővérektől nagyon sok segítséget kapunk, ha ők nem lennének, lehet már „kiszaladtunk volna a világból” – fogalmazta a fiatal anyuka.

ikrek4

Hétfőn délben pedig Papp László, Debrecen polgármestere és Széles Diána alpolgármester látogatták meg a családot: kétszázezer forintos támogatást nyújtottak át a szülőknek, és ígéretet tettek rá, hogy jövőben is minden segítséget megadnak a gyerekek neveléséhez.

A négyes ikrek édesapja szintén négyes ikrek egyik tagjaként született. Dr. Póka Róbertprofesszor, klinikaigazgató vezette a mostani szülést, és 30 éve is az tagja volt annak az orvos csapatnak, ami az apa és a három ikertestvére szülését vezette.
Ikerterhességre hajlamosító tényezők közé tartozik az anya kora (30 év fölött háromszor gyakoribb az ikerterhesség), a többedik szülés, örökletes tényezők, mesterséges megtermékenyítés.

A párnak eddig nem volt gyermeke, így az egycsapásra hatfősre bővült családnak a Facebookon is rengetegen gratuláltak, a négyes ikrekről szóló posztokat eddig több tízezren lájkolták és osztották meg.

Gratulálunk a családnak!

Fotó: unideb.hu