Felfoghatatlan, hogy ilyesmi megtörténhet!!! 🙁

A felelőtlen szülő összesen 9 napra hagyta magára a 23 hónapos fiát, a mindössze 2 éves, nagyobbik lányával. A kis Daniil a hatodik napon halt meg, az orvosi vizsgálatok szerint a kisfiú éhen halt, miután a testvére Anna nem tudta megfelelően táplálni.

A nyomozás során kiderült, hogy az anyjuk, a 20 éves Vladislava Podchapko azért hagyta magára a gyerekeit, hogy több időt tölthessen a szerelmével.

Anna, aki két hónap múlva már 3 éves lesz, csodával határos módon túlélte a borzalmat. A kislány 3 napon keresztül maradt a halott testvére mellett. A hatóságok szerint Podchapko egyszerűen csak elment a kijevi lakásukból, rázárva az ajtót a két gyermekére, nem törődve azzal, hogy ki vigyáz rájuk, vagy hogy egyáltalán mit fognak enni.

A fiatal nő a nyomozóknak elmondta, hogy nem is gondolt rá, hogy bármilyen baja lehet a gyermekeinak, ha otthagyja őket pár napra a lakásban. Podchapko a letartóztatásakor összetűzésbe keveredett a rendőrökkel is, akiknek a kihallgatás során azt is elárulta, hogy nem tudta, hogy a gyerekek meg tudnak halni.

A helyi gyermekjóléti szolgálat munkatársai szerint a borzlamas esetig nem volt semmi arra utaló jel, hogy az anyuka ilyet fog tenni a gyerekeivel. A kislányát természetesen rögtön el fogják venni Podchapkótól, akit a helyi bíróság 8 év letöltendő börtönbüntetésre ítélt, halált okozó gondatlanság miatt.

Ha a környezetetekben van olyan család, akiknél sejthető, hogy a gyermekeket elhanyagolják, veszélyeztetik, bántalmazzák, akkor érdemes a Gyermekjóléti szolgálat felé jelezni, aki kivizsgálja az esetet. Tegyünk valamit, ha egy gyermek élete lehet a tét!!!  http://www.budapestedu.hu/gyermekvedelem/intezmenyek/csaladsegito_kozpontok

Nemanyaazilyen

Forrás: http://24.hu/