A rajzolás, akárcsak a játék, fontos mozzanata a gyerekkori létnek.

Élményeink feldolgozása, feszültséglevezetés, önkifejezés és főként érintetlen, szabadon áramló kreativitásunk megnyilvánulása. Sokszor pedig szeretetünk leképezése is. Bennem határozottan él az az emlék, amikor más lehetőség nem lévén, lázasan rajzoltam szüleimnek, barátaimnak szülinapi, karácsonyi ajándékot és a rajzokon át üzentem meg nekik az életemben betöltött fontosságukat.

A minap fedeztem fel egy nagyon kreatív, gyermekrajzokból építkező termékcsoportot a neten és annyira tetszett, hogy utánanéztem hol és hogyan készül. Ez az ECLECTICK márka KID ART kollekciója. A márka egy magyar tervezőt takar, Gyovai-Farkas Edinát.

 

„A márka tervezőjeként, közel 15 éve dolgozom a pályán divattervezőként, de az utóbbi időszakban, főként az anyaság új élethelyzetéből és a gyerekes lét új élményeiből adódóan, kiléptem a klasszikus divattervezői szerepkörből és új, családcentrikus termékek kidolgozásán fáradozom.”

Több, nagyon jópofa terméke mellett, most ezt a kollekcióját mutatnám be nektek.

 A kollekció lényege, hogy a szülők beküldik gyermekeik rajzait, Edina pedig elkészít belőle egy professzionális anyagmintát, amely azután rákerül egy textilanyagra, melyből egy szépen megtervezett ruhadarab, vagy kiegészítő készül. Így születik kezei között számos olyan design tárgy, amely egyszeri és megismételhetetlen, benne van a gyermek rajzainak örök üzenete és emléke. Eddig főként táskák készültek, de gyártott már férfi pólókat, női felsőket és díszpárnát is.

„Azért kezdtem el foglalkozni ezzel a témával, mert az óvódáskorú gyerekeim mellett halomszámra gyűltek a szebbnél-szebb rajzok és művészi énem nem tudott nyugodni addig, amíg tovább nem gondoltam, az ezekben rejlő lehetőségeket. Így született meg pár évvel korábban egy gyerekrajzból komponált fix ruhaminta, most pedig az ötlet, hogy ezt akár egyedileg is el lehetne készíteni. Aztán jött egy kézenfekvő helyzet, a tanév végi ajándékozás kérdése (ami, valljuk be őszintén minden gyermekes család életében évről évre nagy gondot okoz) ami végül hozzásegített ennek a kollekciónak a létrejöttéhez.”

Elsőként természetesen saját kislányának ovis csoportja, majd néhány bölcsis csoport, óvódások, kisiskolások szülei küldték szorgalmasan a gyerekek rajzait, hogy Edina elkészíthesse belőlük fantasztikus mintaalkotásait, amitől a táskák és ruhadarabok nem csak igazán személyesek és egyediek, hanem nagyon esztétikusak, igazi design tárgyak lettek. 5-10 rajzból vagy 30 felettiből, irkafirkából, vagy szépen megkomponált tematikus rajzokból, fehér vagy fekete alapon mindegyik táska ámulatba ejtett. Ahogy végignéztem a sok-sok egyedi műalkotássá összeállt rajzos mintát, úgy éreztem, hogy azonnal össze kell válogatnom néhányat az otthoni rajzokból, mert ilyen táska nekem is kell!

Ha megtetszett Neked is ez a nagyon trendi, egyedi KID ART kollekció, bővebben itt olvashatsz a termékekről:

www.eclectickdesign.com

www.facebook.com/eclectickdesign

www.instagram.com/eclectickdesign