Bettina két kisfiú édesanyja, aki különleges hobbit talált magának! Különleges, egyedi ékszereket készít saját kezűleg, főleg anyukáknak, apukáknak, nagyszülőknek. 

Ha Te is kíváncsi vagy Bettinára, olvasd el ezt az interjút, melyből sok érdekes dolog kiderül ékszereivel kapcsolatban.

Nagyon különleges ékszereket készítesz, és forgalmazol EmlÉk-szer néven. Te is tervezed őket?

Köszönöm szépen! 🙂 Igen, igyekszem minden ékszert a vásárló igényeihez igazítani. Minden ékszerbe szeretném beleilleszteni az ajándékozott emlékeit, kedvenc dolgait, például medál formában vagy a kedvenc színét gyöngy formában. Természetesen a fényképek teszik igazán egyedivé az általam készített darabokat, mivel a fényképek miatt nem készül 2 ugyanolyan ékszer, kivéve, ha az érdeklődőnek az a kérése.

Mindegyik egyedi és csodálatos. Hogyan jutott eszedbe ilyen típusú ékszereket készíteni?

Korábban is foglalkoztam már az üveglencse technikával, 2012 óta, de valahogy mindig alul maradt más technikákkal szemben nálam. Aztán egyszer álmomban láttam az oldalamat, a mostani nevével, és mindenféle fényképes ékszert kínáltam az embereknek. Így jutottam arra a döntésre, hogy 2017. márciusában megnyitom az oldalamat, amit csak az emlékeknek szentelek. Kemény munka volt a nulláról elkezdeni és felépíteni egy közösséget, ahol nem csak árulni akarok, de szívesen beszélgetek a Tagokkal és jól szórakozunk.

 Az ékszereidnek kik a potenciális vásárlói? (itt érdemes arra kitérned, ha van mondjuk „best friends” vásárlói célközönséged is, esetleg óvónéniknek, stb… készítettél-e már (pl. a legjobb dadusnéni, óvónéni, stb… )

Igyekszem folyamatosan szélesíteni a látókörömet. A legnagyobb segítséget ebben a vásárlóim nyújtják! Mindig írnak nekem új igényekkel, ötletekkel kapcsolatban és nagyon sokat felvettem már közülük a kínálatomba. A potenciális vásárlóim általában anyukák, apukák, nagymamák, nagypapák, és nagyobb gyermekek, akik édesanyjukat szeretnék megajándékozni, de sok pár is felkeres páros karkötőt keresve és találva. 🙂 Most hogy közelegnek a ballagások, szeretnék Óvónéni és Dadusnéni, Osztályfőnök, kedvenc Tanár- köszönő ajándékokat is készíteni, az anyák napi kollekció után. Jelenleg ezen dolgozom.

Két kisgyermek édesanyjaként mikor van időd az ékszereket elkészíteni?

Mivel kicsik még ezért kétszer alszanak egyszer délben és egyszer éjjel ugyebár. Ha alszanak,  gyorsan odadobom az ebédet és neki állok a rendelések elkészítésének vagy a csomagok összerakásának. Éjszaka is ezzel foglalkozom, főleg amikor megnövekedett rendelésszám van, előfordul hogy hajnal 3-4-ig is nyomom neki. 🙂 Aztán reggel 8kor kelnek a Kicsikéim és csináljuk a napi rutint, öltözködés, evés, játék, mondókázás stb 🙂

Szépen építed az EmlÉkszer brandjét. Egyre többen ismerik ezeket a különleges ékszereket. Milyen visszajelzéseket kapsz?

Szerencsére nagyon pozitív visszajelzéseket kapok! Az egy év alatt rengeteg visszatérő vásárlóm és törzsvásárlóm is lett! Nagyon szeretem az oldalam tagjait. Türelmesek, megértőek és szinte minden vásárlóm készít fényképes visszajelzést vagy leírást arról, hogy mi történt, amikor átadták az ajándékokat. A legkedvesebb élményem, amikor egy nagymamának készítettem karkötőt az anyuka megrendelésére. Sajnos a mama távol él a családtól egy kis faluban így ritkán látja az unokákat. Azzal a karkötővel viszont akárhányszor a csuklójára pillant láthatja őket! A Mama, amikor megkapta örömkönnyekben tört ki, ahogy az Anyuka is, percekig ölelték egymást és csak sírtak.

 Meséld el kérlek, hogy milyen egy alkotó kisgyermekes édesanya hétköznapja!

Nagyon fontos a napirend, különben elveszünk a káoszban. Szerencsére jó alvók a fiaim, így általában 8kor kelünk, öltözés, mosakodás, reggeli, ha jó idő van, kimegyünk a játszótérre, ha nem akkor bent játszunk. Ha egy kicsit jobban elfoglalják magukat válaszolgatok az oldalamra érkezett üzenetekre. Délben lefekszenek aludni, akkor főzök, és készítem a csomagokat. Délután vagy kimozdulunk, vagy itthon játszunk időjárás függően. Segítenek takarítani, porszívózni. Éjszaka, ha elaludtak, nekiállok dolgozni. Volt egyszer, hogy Olivér a nagyobbik fiam, aki 2,5 éves nem talált az ágyban és kijött szólni, hogy: “Anya, ne doldozz”- azzal a kis helyes kiejtésével 🙂 Ilyenkor visszabújok hozzá inkább. Szerencsére apuka nagyon sokat segít, így ha nem annyira anyásak a fiúk jobban tudok haladni mindennel.

A jövőbe pillantva mit szeretnél elérni? Hogyan látod magadat 10 év múlva?

Háááát csak annyit mondok: Nincs megállás! Szeretném, ha még több emberhez eljutnának az ékszereim. Többször sikerült már eljutniuk külföldre a vásárlóim által: Anglia, Skócia, Németország, Ausztria. Először is Magyarországon szeretném, ha kicsit ismertebbek lennének, aztán tovább Európába és nagy álmom válna valóra, ha a tengeren túlra is sikerülni kijutni.

Bettina különleges ékszereit itt tekintheted meg: https://www.facebook.com/emlekszerajandek/