Nem tudom, hogy más is így van-e vele, de én rajongok a kézműves dolgokért. Mindenért, ami egyedi, ami magán viseli készítője egyedi kézjegyét, aminek lelke van. 

Gyengéim a táskák, karácsonyfa díszek, és a manók. Sokszor nem tudom megállni, hogy a tizedik mellé ne vegyek akár huszadikat is.. bármelyikről is legyen szó, pedig talán nincs is olyan nagy szükségem rá. Tavaly férjem kijelentette még egy manót veszek és elválik… 😀 Nyilván nem gondolta komolyan, de a karácsonyi sok darab és a valentin napi gnóm pár mellé idén nem vettem húsvétit… mégiscsak ő az úr a házban… 😉

Aztán találkoztam Enikő manóival, és úgy érzem eddig tartott a gyűjtögetési lázam visszafogása. Szegény férjem már előre fogja a fejét mert tudja, hogy ebből bizony vásárlás lesz… És mivel Enikőt nagyon tehetséges, és ügyes hölgynek gondolom, úgy éreztem megér a munkássága egy bemutató írást, hátha Ti is hasonlóan vélekedtek a házi manókról, mint én. És inkább Enikő vásárlói körét szeretném gyarapítani, semmint a bevásárlóközpontok, multik pénztárcáját tömni.

Enikő egy nagyon tehetséges Nógrád megyében élő 32 éves fiatal nő, aki eredeti foglalkozását tekintve esküvői dekoratőr és virágkötő, tehát a kreativitás nem áll messze tőle. Az első manóját két óvodás kislányával együtt készítette, ami olyan nagy sikert aratott ismerősei körében, hogy adta magát a következő lépés, és 2020- ban megalakult a Woolly Manófaktúra. Enikő műhelyében kb. 90 cm es nagyságú manók készülnek. A megszokott karácsonyiakon kívül szezonális kiegészítőkkel is készülnek cukiságok, de olyanok is, amelyek nem kötődnek semmilyen évszakhoz sem, így egész évben díszíthetik a lakást.

Hogy miben különböznek Enikő manói egy bármilyen bevásárlóközpontban megvásárolható gnómhoz képest? Mindegyik manó egyedi, nincs két teljesen egyforma, a megrendelő igényeihez igazodva készülnek el. Jellemzi őket a minőségi alapanyagok, az eredetiség, igényesség. A manók gyapjú kiegészítőkkel készülnek (a sapka, a cipő, a kesztyű, a kislány haja, a karácsonyi verziókon kívül a kislány ruhája is gyapjúból készül). Jellegzetessége még a manóknak a sapka tetejére ragasztott három darab kasmírgolyó.

Egyik legkedveltebb termék a kiskedvences manó, aminek a kezében gyapjúból tűnemezeléssel készített kis állat található. (Az egyik ilyen manó miatt figyeltem fel Enikőre én is). A másik szintén favorit a levendulamanó, mely évszaktól függetlenül bármikor megvásárolható. Enikő szinte minden eladott manó után kap visszajelzést a vásárlóitól, amelyben kifejezik hálájukat az igényes, szívvel- lélekkel készült manók iránt.

Ha kíváncsi vagy a Woolly Manófaktúrára, Enikő kis cukiságaira, nézz körül a facebook oldalán, ahol nyomon követheted a változatos kínálatot.